Nová generace legendy Porsche 911 se blíží. Poprvé se ukázaly první snímky vozu bez jakéhokoliv maskování!

Evoluční novinka

Současná generace modelu 911 se vyrábí od roku 2012. Jedná se v pořadí o třetí řadu poháněnou kapalinou chlazeným motorem. Nová generace, která byla zachycena při testování by se měla představit ještě tento rok na americkém autosalonu v Los Angeles.

Z prvních snímků je patrný zcela nový nárazník automobilu. Ten působí mnohem širší než doposud. Důležité jsou však také linie vozu, které jasně rozvíjejí klasické tvary 911, se kterými se můžeme potkávat od 60. let. Úzké zadní svítilny využívají nové technologie LED svícení.

V blízké době se jistě dočkáme také výkonnějších verzí automobilu, které budou postaveny na základě 911. Bude se jedna o modely Turbo, GTS, GT2 a GT3. Ovšem to není vše. Dle zdrojů z Anglie bychom se měli vůbec poprvé dočkat také 911 s hybridním pohonem.

Zvykejte si na elektrické Porsche

Ten by měl dokonce přijít ve dvou odlišných verzích, které budou obě v plug-in hybridu. První bude představovat jakýsi základ, který bude představovat alternativu k běžné 911. Druhá variant bude stát v hierarchii výše spíše vedle ikonické 911 Turbo. Porsche údajně směřuje čistě na elektromobilitu. Avšak čistě elektrickým vozem snad další 911 nebude. Její architektura je však již od začátku vyvíjena s ohledem na zástavbu hybridního pohonu.

Dle dostupných informací by se mělo Porsche pochlubit s jinými čistě elektrickými automobily. Do roku 2025 očekává 25% prodejů tvořených právě hybridy a dalších 25% elektromobily. Kalsika tak bude zaujímat již jen pouhých 50%. Již nyní se však Panamera prodává ve Velké Británii z plných 75% ve své hybridní variantě.