Chrysler 300 je skutečně velký automobil, a velký automobil potřebuje i velká kola. Jenže majitel v Japonsku si pod slovem velký představuje něco úplně jiného než zbytek světa.

Šílené Japonsko

Japonská automobilová kultura je velmi specifická a některé směry jsou pro nás, kontroverzní Evropany naprosto nepochopitelné. Dnes se ovšem nebudeme bavit o extrémně vytuněných automobilech či bosozoku výfucích. Budeme se bavit o trendu, který je populární hlavně v USA a tím jsou obří kola na automobilech.

Nám se do hledáčku dostal americký Chrysler 300, jehož japonský majitel chtěl také velká kola na svém automobilu. Ovšem trochu je předimenzoval. Dal na svůj vůz ráfky z Forgiato OG 36 Fiore, které mají průměr 26 palců. Nechal je nalakovat stříbrnou barvou, aby ladily k laku Chrysleru.

Aby se vůbec vešly do podběhů, musel na ně dát gumy o rozměrech pouhých 275/25. Tento automobil by si vzal do svého klipu kdejaký raper, ovšem cestovat s ním musí být učiněné peklo. Automobil má také jinou masku, trochu připomíná Bentley a do toho jsou ještě vražené nějaké ty LEDky. Možná že by tento automobil ocenil produkční tým pořadu Pim my ride, ovšem pro většinu normálních lidí je tento automobil spíše k smíchu.