Společnost CCM na základě velkého zájmu ze strany zákazníků začne nabízet své stroje i vv Evropě. O jaké motorky se vlastně jedná?

Jedinečné kusy

CCM motorcycles byla založena v roce 1971 v britském Boltonu. Stroje značky se ve srovnání s konkurencí mohou pochlubit velmi nízkou hmotností a stabilitou s polu se štíhlou stavbou. Tradicím značky zůstávají věrné i modely řady Spitfire, které sklízí jeden pozitivní ohlas za druhým.

Ty jsou také důvodem, proč se společnost rozhodla vyvážet své stroje i do dalších zemí kontinentální Evropy. Pro splnění tohoto cíle musí být ovšem motocykl upravený tak, aby plnil veškeré požadavky pro schválení k běžnému silničnímu provozu na silnicích Evropské unie a to včetně emisí Normy Euro 4.

I proto se výrobce nyní věnuje provedení všech potřebných úprav a následně se hodlá zaměřit na prodej motocyklů Spitfire ve Francii, Itálii, Španělsku a Německu. Následovat by však mohly i další evropské země.

Unikátní modely

CCM Spitfire se představil v loňském roce a po limitované edici, čítající 450 motocyklů se jen zaprášilo. Všechny motorky byly vyprodány během jediného týdne.

Úspěch modelu se společnost rozhodla využít a založila na něm celou řadu modelů nabízených v limitovaných sériích. Prozatím se vedle výchozího modelu Spitfire představilo dalších pět verzí, které se od něj většinou liší svým zaměřením a tedy i upraveným designem a podvozkem.

V současné době se tak nabízí Spitfire Flat Track, Spitficre Scrambler, které jsou ovšem již vyprodány. Dále je v nabídce možné najít Spitfire Cafe Racer, Spitfire Bobber a Spitfire RAF 100. Všechny tyto motorky jsou svým způsobem unikátní a jedinečné. Nízká hmotnost a štíhlá stavba, spolu s minimalistickým designem představuje největší lákadlo pro většinu obdivovatelů motocyklů od CCM.