2Buggati začne před oficiálním odhalením modelu Divo více představovat tuto novinku. Nyní odhalilo jeho siluetu a to prostřednictvím snímku vozu pod modrou látkou.

Novinka od Bugatti

Bugatti v současné době nabízí svůj hypersport ve dvou provedeních a zákazníci mají možnost si pořídit Chiron či Chiron Sport. Tuto dvojici by nyní měl navíc doplnit nový model, který ponese jméno slavného závodníka.

Bugatti již během července letošního roku oficiálně potvrdilo, že se dočkáme modelu, který ponese jméno Divo. Samotná automobilka navíc doplnila, že tento model bude ve srovnání s její současnou produkci vynikat vyšším aerodynamickým přítlakem.

Maximální rychlost modelu bude omezena na 385 km/h a zrychlení ještě vyšší než u dvou příbuzných. Z 0 na 100 za méně než 2,5 sekundy a z 0 na 200 km/h za méně než 6,5 sekundy. Tyto hodnoty jsou ovšem stále velmi neoficiální.

Unikátní a také drahé Divo

Bugatti zmiňovala, že Divo představuje její návrat k tradicím navrhovaní a výroby karoserií v podobném stylu, v němž to bylo nejen u vozů luxusních značek v první polovině dvacátého století, kdy bylo možné na tehdejší rámové podvozky montovat nejrůznější provedení karoserií.

Základem vozu bude aktuální Chiron, ovšem novinka se od má velmi výrazně lišit liniemi své karoserie, což naznačuje i napůl odhalená silueta karoserie. Ty vyvolává vzpomínky na starý dobrý Bugatti Vision Gran Turismo z roku 2015, ale je velmi pravděpodobné, že Divo bude mít svůj vlastní design.

Automobil by měl vzniknout v sérii, který bude čítat pouhých 40 kusů a cena za jeden exemplář bude 5 milionů eur, což je téměř dvojnásobek základního Chironu Sport. Premiéra se odehraje 24. srpna v rámci The Quail-A Motorsport Gathering v Kalifornii.