› Interiér vozu ŠKODA VISION RS kombinuje sportovní charakter a ekologii
› Video ukazuje, jak vznikaly tvary interiéru vozu VISION RS
› Sportovní studie kompaktního vozu bude mít světovou premiéru na pařížském autosalonu 2018

ŠKODA VISION RS

Studie ŠKODA VISION RS dává nahlédnout do budoucnosti modelů RS značky ŠKODA. Designové skici už před oficiální světovou premiérou, která proběhne v říjnu na autosalonu v Paříži, umožňují nahlédnout do interiéru této studie. K dispozici je také video, představující vznik interiéru z veganských a ekologicky vyrobených materiálů v pražském designovém studiu značky ŠKODA.

Video diváka zavede do designového studia v české metropoli, které se nachází nedaleko Pražského hradu, Karlova mostu, Tančícího domu nebo paláce Žofín. První návrhy budoucích modelů značky ŠKODA nevznikají pouze v designovém studiu v mladoboleslavské Česaně, ale i v inspirativním prostředí secesní budovy na pražském Masarykově nábřeží.

Designér značky ŠKODA skicuje sportovní a vzdušný interiér se sedadly, která se v něm jakoby vznášejí. Interiér dále zaujme kombinací karbonu s křišťálem, výraznými světelnými efekty a stylovými detaily ze světa motorsportu. Zářivě bílá barva studie ŠKODA VISION RS poukazuje na to, že hnací ústrojí i materiály použité na vozidle jsou šetrné k životnímu prostředí.

Křišťál, karbon a odkaz motorsportu
Protáhlá přístrojová deska s karbonovými prvky přebírá symetrické kontury masky chladiče. Dekor palubní desky studie VISION RS se skládá z ručně broušeného křišťálu ze společnosti Lasvit. Přístrojová deska obsahuje speciální animace s designem RS a je osvětlena světelnými efekty, sladěnými s dotykovou obrazovkou infotainmentu.

V karbonovém středovém panelu studie VISION RS je prostorový rám, inspirovaný soutěžními vozy, s integrovaným systémem řazení automatické převodovky DSG shift-by-wire. Karbon je také použit na dekoračních lištách, výplních dveří a skořepinách sedadel. Tento charakteristický hi-tech materiál je často spojován s motoristickým sportem. Připomínkou závodních vozů jsou i poutka, nahrazující madla ve výplních dveří, „Simply Clever“ jsou i odkládací schránky s přídržnými gumičkami. Vedle sportovního vzhledu byl u studie VISION RS kladen mimořádný důraz na šetrnost k životnímu prostředí. Použitá karbonová vlákna tvoří ze 100 procent recyklovaný polyester a potahy sedadel jsou z veganské alcantary.