Lamborghini by mělo již v příštím roce vstoupit mezi výrobce automobilů s hybridním pohonným systémem. První býk tohoto typu nebude SUV, ale místo něj se dočkáme limitované edice supersportu.

Novinka plná otázek

Lamborghini má během příštích osmnácti měsíců rozšířit svou nabídku o SUV Urus v provedení Plug-in hybrid s pohonným systémem a údajně bychom se měli dočkat také nástupce modelu Huracán s radikálním hybridním systémem.

Než se však tyto modely objeví, přijde ještě jeden úplně nový automobil, který bude poháněn hybridním systémem. Ten by měl nést označení LB48H a již byl prý představen zákazníkům na minimálně dvou soukromých akcích.

Podle informací, které zveřejnilo fórum McLaren Life jeden z účastníků těchto akcí, se má prý jednat i supersportovní automobil, který disponuje vidlicovým dvanáctiválcem spolupracujícím s elektromotorem. Celkový výkon tohoto pohonného systému se má pohybovat kolem 625 kW.

Jedinečný vůz se zajímavou cenou

Novinka není zástupcem nové modelové řady, ani nástupce současného modelu, ale mělo by se jednat o limitovanou edici ve stylu Veneno či Centenario. Celkem bude postaveno jen 63 exemplářů, které budou odkazovat na rok 1963, kdy byla automobilka založena.

Světová premiéra této novinky by se měla odehrát příští rok na autosalonu v Ženevě v březnu příštího roku. Cena vozidla by měla startovat na 2,5 milionech amerických dolarů, tedy asi 56 milionech korun.