Čínské automobilky a jejich kopírování slavných modelů evropských značek je už tak trochu tradicí, ovšem v posledních měsících se s nimi doslova roztrhl pytel. Čínská automobilka Zotye má v kopírování bohatou praxi a nový produkt není výjimkou. Podobá se Range Roveru Sport.

Kopírování není problém

Vymýšlet vlastní design není nic pro Zotye. Raději se nechává inspirovat konkurencí a to tak zásadně, že jejich modely vlastně kopíruje. Pod taktovkou této společnosti tak vznikly modely, které se velmi nápadně podobaly například Porsche Macan, Mazdě CX-4 a tentokráte se pochlubili Range Roverem Sport.

O podobě bylo jasno již za patentových snímků, ovšem finální verze produktu vše jen potvrdila. Projekt s kódovým označením L10 se má oficiálně jmenovat Zotye T900 a pohon obstarává dvoulitrový výkon 230 koní a 350 N.m točivého momentu. Pohonné ústrojí poté pracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Podoba interiéru tohoto vozu se však originálu tolik nepodobá. Ovšem dělat si velké iluze je i tady zbytečné. Ani tady se totiž Číňané nevydali svou vlastní cestou, ale inspirovali se značkou Porsche a Mercedesem. I přesto vypadá interiér velice propracovaně a kvalitně.

Možná je lepší zůstat u kopírování

Abychom na tuto čínskou automobilku jen neházely špínu, je pravda, že automobilka dokáže stavět i své vlastní modely, jako tomu bylo u SUV T300. I když je pravda, že tento vůz vyvolává spíše úsměv než touhu si jej zakoupit.

Nový „Land Rover“ by se měl na trhu objevit začátkem roku 2019 s cenovkou kolem půl milionu korun. A právě cenovka je to, co by mohlo čínské zákazníky velmi zaujmout. Originál totiž startuje svou cenovku mnohem výše.