Ford ohlásil výrobu elektromobilu prostřednictvím videa. Nyní také poskytl jeho první obrázek a je jasné, že tady se bude jednat o něco skutečně velkého, co přitom všichni notoricky známe.

Elektromobil od Fordu

Ford vypustil do světa první oficiální snímek, chystaného elektromobilu, pro který chtěl původně použít jméno Mach 1, ovšem u fanoušků se toto jméno nesetkalo s příliš vřelým nadšením a tak jej značka přehodnotila.

Automobil tedy nemá přesné jméno, ovšem již svůj první oficiální obrázek a také několik nových informací. Tou asi nejdůležitější je, že se jedná o crossover, který e objeví na trhu v roce 2020. Jeho dojezd by měl činit na jedno nabití až 480 kilometrů.

Krom jména fanoušky znejistily také snahy Fordu postavit tento automobil s designem inspirovaným Mustangem. Mají totiž obavy, že chce americká automobilka vytěžit z legendy co nejvíce a prostě jen vezme její design a neumě jej naroubuje na zvýšený podvozek. Na finální design si však budeme ještě muset nějaký ten pátek počkat.

Experiment s otazníkem

Ford však s Mustangem v minulosti již experimentoval. Vzpomeňme například na Mustang II, který byl očesán o rozzlobenou příď a dodnes vypadá mezi svými sourozenci jako chudý příbuzný. Na druhou stranu je však nutné říci, že tento model měl velké prodejní úspěchy a Ford jej dodnes hodnotí jako automobil, který byl ve správný čas, na správném místě. Uvidíme tedy, jestli se s podobným osudem setká také chystaný elektromobil.