Automobilka Peugeot představila nový koncept plný retromotivů, i přesto však výrobce prohlásil, že se bude jednat o vizi značky a její budoucnost.

Zrod legendy

S blížícím se startem pařížského autosalonu začínají automobilky odhalovat své novinky. Nejvíce se však budou chtít předvést domácí automobilky. To platí především pro Peugeot, který se představí s konceptem e-Legend.

„Peugeot e-Legend není jen technický manifest. Je to vize značky Peugeot, která se aktivně zaměřuje na optimistickou a velmi žádoucí budoucnost. Pro Peugeot je autonomní provoz a elektromobilita synonymem pro ještě silnější pocity. Nuda nikdy nebude v našem DNA,“ komentuje příchod konceptu šéf značky Peugeot Jean-Philippe Imperato.

I přesto, že novinka bude náhledem do budoucnosti, nebude představovat žádný futuristický zízrak. Naopak, designéři totiž vsadily na ladné retro tvary, které odkazují na někdejší 504 kupé, což platí hlavně pro siluetu karoserie. Auto je 4.650 mm dlouhé, 1.930 mm široké a 1.370 mm vysoké, rozvor činí 2.690 mm.

Interiér se 16 obrazovkami

Interiér je naopak velmi moderní. Využívá 16 obrazovek různých velikostí. Ty krom důležitých informací zobrazují také různé materiály. Středová konzole nabízí různé přístupy k funkcím automobilu, pomocí otočného ovladače a šestipalcového displeje. Koncepce vychází z i-Cocpitu, s malým displejem a vysoko umístěným přístrojovým štítem.

Technika v útrobách je ryze moderní. Peugeot e-Legend je elektromobil o výkonu 340 kW. Všechno kola pak pohání elektromotor napájený baterií o kapacitě 100 kWh, která umožní vozu dojezd 600 kilometrů na jedno nabití.

I přes své sportovní tvary automobilka zdůrazňuje především možností autonomní jízdy. K dispozici budou dva režimy, které upraví konfiguraci interiéru. V prvním se volant schová, přední sedačka sklopí. Tento mód se bude nazývat soft, tedy měkký. Jeho opakem pak bude mód Sharp, který z automobilu udělá ostrý sporťák.