Její jméno je Škoda Vision RS. Jedná se o koncept, který představuje podobu dalších modelů tuzemské automobilky a především nástupce modelu Rapid. Právě nyní si jej mohou prohlédnout diváci v Paříži.

Toto chceme!

Škodovce se podařilo vytvořit skutečně důstojného konkurenta pro takové modely jako je Golf GTI, Hyundai I30 N a další ostré hothatche. Octavia RS vypadá vedle tohoto automobilu jako naprosto obyčejný vůz a nyní je otázkou, jak moc bude nová Skoda Felicia či Popular, tak by se totiž měl automobil jmenovat obyčejnější.

Pokud by se skutečně Škodovka rozhodla vyrábět automobil takový, jaký jej prezentovala v Paříži, zákazníci by vrněli blahem. Podle informací se jen za minulý rok prodalo 66 tisíc Rapidů. Jeho nástupce by však měl toto číslo zdvojnásobit, a pokud by vypadat skutečně takto, pak by mu to nemělo dělat sebemenší problémy.

Vision RS je totiž doslova nabitý povedenými detaily, Má mohutní boky, výrazný přední nárazník a dramatickou záď. K tomu bonusem připočtěte bezrámová okna a máte automobil, na kterém můžete oči nechat. Samozřejmě se nedočkáme zapuštěných klik, velkých kol či titěrných zrcátek, ovšem zbytek by mohl zůstat.

Dočkáme se?

Na tiskovce skutečně padlo, že toto by mohla být předzvěst i sériového vozu, ovšem skeptické hlasy říkají, že automobil přijde o veškeré hezké prvky, které jsou na něm nyní k vidění. Uvnitř vozu se pak nachází hybridní hnací ústrojí, tzv. plug-in hybrid, který kombinuje 1.5 TSI spolu s elektromotorem. Dohromady dávají výkon 245 koní což představuje zrychlení z nuly na 100 za 7,1 sekundy. Čistě na elektřinu je automobil schopen ujet až 70 kilometrů.

S vozem však budou samozřejmě v nabídce i klasické motorové verze. Diesel však nečekejme. Základem budou litrové přeplňované tříválce a i čtyřválec 1.5 TSI, který by měl spalovat i zemní plyn.