Koncept Renault K-ZE prezentuje připravované elektrické SUV. Jako první by se mělo začít prodávat v Číně, ovšem podívá se i do Evropy.

Elektrická novinka

Renault si pro domácí pařížský autosalon připravil nečekané překvapení. Den před zahájením autoshow překvapivě oznámil, že na něm bude prezentovat koncept malého SUV s elektrickým pohonem, který ponese název Renault K-ZE a je předobrazem k chystanému sériovému SUV.

Elektrické SUV segmentu A se začne nejdříve prodávat na čínském trhu a to již v příštím roce. Poté by měl zamířit do Evropy a to nejspíše již za rok. Svým vzhledem se hrdě hlásí k crossoveru Renault Kwid, určenému pro rozvojové trhy, přičemž je navržen pro dojezd 250 kilometrů podle metodiky NEDC.

Velikostně i cenově zapadne pod malý elektrický Hatchback ZOE, který se začal letos prodávat i u nás. Její předobraz koncept Renault K-ZE je velmi dynamicky laděný, ovšem u sériové verze lze očekávat o něco střídmější křivky.

Renault elektrizuje

Sériová verze vozu bude součástí plánů značky na elektrifikaci její modelové řady. Automobilka totiž pružně reaguje na současné trendy stejně jako další značky a chystá se tak rozšířit nabídku elektrických a hybridních modelů.

Důležitým bude rok 2020. Pro něj automobilka chystá hned trio hybridních modelů, a to v rámci oživení své modelové palety. Konkrétně by se mělo jednat o hybridní Clio a plug-in hybridy postavené na základech Capturu a Meganu. Techniku s označením e-Tech si Renault vyvíjí sám, ovšem není pochyb o pomoc Nissanu a Mitsubishi, a určena je pro vozy segmentu B a C.