Na větě je první snímek kompaktu z Mladé Boleslavi. Svou siluetou jasně dokazuje, že se bude jednat o vůz evokující kombi.

První kontakt

Odhalování nového nástupce Škoda Rapid bylo odstartováno. Automobilka zveřejnila první snímek z oficiální produkce, který zobrazuje kompaktní automobil, na kterém označení Rapid již nenalezneme. Kompletní podobu vozu bychom měli znát již na konci tohoto roku.

První snímek ukazuje částečně zahalenou boční siluetu vozu. Ten i přesto, že zůstává ukrytý ve tmě, jasně svým profilem evokuje kombíky. Ostatně se není čemu divit, protože novinka by měla být přímým nástupcem Rapidu Spaceback a zároveň Faceliftem Fabie Combi, se kterou se při příští roky již nepočítá.

Design

Snímek novinky doprovází stručný popis. Jde o první ochutnávku osobitého a dynamického designu tohoto pětidveřového hatchbacku. Novinka převede emotivní designový jazyk studie Škoda Vision RS do designu sériově vyráběného modelu, tvrdí Škoda Auto v tiskové zprávě.

Právě Vision RS, který byl představená na Autosalonu v Paříži, je hlavním stavebním kamenem vozu, který s ním bude sdílet základní koncepci i některé designové prvky. Příď využije trojúhelníkové svítilny, koncová světla pak budou navazovat na okno v pátých dveřích. Vůz by měl využívat i velký nápis Škoda na víku kufru. „Zákazníci by se měli na vůz těšit hlavně kvůli designu exteriéru i interiéru,“ láká Aleš Petrus z produktového marketingu Škoda Auto.

Technika a jméno

Základem vozu bude platforma MQB A0. Ta je původně určena pro malé vozy, Škoda jej však využije pro svůj nový kompakt. Základní motorová nabídka se bude odvíjet o přeplňovaného tříválce 1.0 TSI, ovšem dorazit by měl i čtyřválec 1.5 TSI a verze na CNG.

Co ovšem prozatím zůstává tajemstvím je jméno novinky, které již nebude Rapid, který prý tolik nezaujal. Novinka by se prý údajně neměla jmenovat ani Spaceback. Spekuluje se tedy o dalších jménech z historie automobilky ať už Popular či Spartak. Nechme se tedy překvapit.