Italský výrobce supersportovních automobilů Lamborghini zvažuje výrobu několika kusů automobilu s extrémním aerodynamickým balíčkem. Chce konkurovat Astonu Martin.

Extrémní Lamborghini

O tom, jaké má automobilka plány do budoucna se rozpovídal šéf Stefano Domenicali. Potvrdil, že by automobilka ráda vytvořila limitku, která by byla extrémně aerodynamická a měla by hodnotu modelů Centenario či Veneno.

Mohlo by se jednat o odpověď na nedávné výtvory britských automobilek McLaren a jeho model Sena a na Aston Martin s jeho modelem Valkyrie. Novinka by měla nabídnout ještě agresivnější aerodynamický balíček, než jakým se chlubí například nový Aventador AVJ.

Momentálně se spekuluje i o pohonné jednotce této novinky. Je jisté, že Lamborghini zůstane u atmosférických motorů, ovšem některé zdroje uvádějí, že by rádo vyzkoušelo i hybridní technologii, která by kompenzovala absenci turbodmychadla.

Auto na mnoho kol

Víme, že u Lamborghini se budou zaměřovat na rekordní čas z Nürburgringu. Právě nedávno zaznamenal Aventador AVJ čas 6:44,97 a díky tomu se stal nejrychlejším produkčním vozem severní smyčky.

Ovšem ředitel automobil dodává, že Lamborghini nechce stavět pouze automobil pro jedno kolo, tedy vůz, který maximum svých schopností dokáže nabídnout po velmi omezenou dobu. Prozradil, že automobilka chce produkovat takové vozy, které budou na velmi vysoké úrovni a které budou schopny poskytovat ty nejlepší výkony jedno kolo za druhým. Tak jim držme palce, ať se jim to podaří, protože to nebude vůbec jednoduchý úkol.