Zima se pomalu blíží a s ní i povinnost přezouvat na zimní pneu. My si dnes povíme několik základních informací o tom, jak na to.

Na co si dát pozor

Pokud budete vybírat nová litá kola, pak byste měli rozhodně začít tím, že si bude vybírat z takových kol, které mají schválení k provozu na komunikacích v ČR. Taková kola poznáte podle odlité značky KBA či E v kroužku s číslem schválení. Pokud takové značky kolo nemá, hrozí vám problémy na technické, u pojišťovny v případě nehody a absence jakýchkoliv záruk výrobce kol.

Jaký design

Důležité pro nás všechny je především design kola. Je tedy dobré vědět, jak takové kolo bude na voze vypadat. K tomu vám může pomoci online konfigurátor, který nabízí téměř každý prodejce pneumatik a litých disků online. Ten vám zobrazí váš automobil spolu s osazenými koly, která jste si vybrali. Vy tak budete mít naprosto jasnou představu, jak bude váš vůz vypadat.

Je na zimu jeden design lepší než druhý?

Ano, rozhodně je! Pro zimní období jsou vhodnější jednobarevné designy s dobře přístupnými paprsky. Ty totiž snižují množství usazovaných nečistot a usnadňují celkovou údržbu disku. Důležitý je pak také lak, který ochraňuje disk. Ve vyhledávačích si opět můžete nastavit na pro jaké zimní období ony disky vyhledáváte, a pak se můžete prodírat nepřebernými možnostmi, která vám prodejce nabízí.

V momentě, kdy si disky vyberete, stačí již jen vybrat vhodného prodejce, kola nechat odborně v pneuservisu vyvážit, obout je do pneumatik, a nasadit na automobil. Tak vždy dojedete bezpečně do víle a nová kola vám budou dělat velkou radost.