Cenovky klasických vozů začínají stoupat k výšinám a v některých případech již dávno protnuly absurditu stratosféry. Jako například vrak Mini, který byl nedávno vydražen za neuvěřitelnou částku.

Vrak v hodnotě nového vozu

Dražený Minicooper S z roku 1965 toho měl za sebou až až a i přesto se vydražil za částku 20 tisíc liber, tedy asi 590 tisíc korun. Jedná se o automobil, který stál od roku 1978 v garáži, která i tak dostatečně nechránila a na automobil po dlouhá léta pomalu kapala kapka za kapkou. Proto je vůz napaden korozí snad vše, kde vás napadne. Chybí mu i některé díly a v posledních letech dokonce sloužit jako skladiště třísek na podpal.

Ukrytý poklad

Nového majitele tak čeká obrovské množství práce, která se mu však nejspíše vyplatí. Hodnota dnešních Mini v dobrém stavu se totiž pohybuje již kolem 1,9 milionu korun. A to je částka, pro kterou se vyplatí investovat i do takového vraku.

Navíc trend rozhodně nekončí, ba naopak. Vozy s datem výroby kolem poloviny minulého století budou dražší a dražší. Pokud tedy podobný poklad ukrýváte doma v garáží či stodole, rozhodně jej ještě nějaký ten pátek ukrývejte.