Současné generaci Audi TT se tolik nedaří a tak automobilka zcela mění koncept vozu. Novinka dostane 4 dveře!

Trochu jiné TT

Věřte tomu nebo ne, ale Audi TT je na trhu již 20 let. Za tu dobu se ovšem mnoho změnilo a zákazníci o sporťáky již nejeví takový zájem a raději volí velké SUV. To je znát i na prodejích modelu TT, kterému se v posledních letech zas tak nedaří a i proto Audi chystá kompletně změnit celou koncepci vozu.

Inspiruje se minulostí, tedy spíše nápadem z minulosti, kdy v roce 2014 vznikl nápad představit Koncept TT Sportback, tedy čtyřdveřové sportovní kupé. A přesně takový automobil chce Audi nyní vyrobit a nahradit jím současné TT, které se nachází ve své již čtvrté generaci, která by měla přijít na trh v následujících dvou letech.

„Pokud postavíte klesající poptávku proti rostoucím nákladům, je zřejmé, že Audi nemůže ve střednědobém horizontu udržet svůj současný kurz. Místo toho se intenzivně řeší zastoupení kupé a kabrioletu v kompaktním segmentu,“ vysvětluje plán na změnu koncepce TT nejmenovaný člen vedení značky z Ingolstadtu.

Návrat k původní myšlence

Koncept Audi TT přitom již jednou málem vznikl. Pak ovšem přišla aféra Dieselgate a veškeré plány šly tatam. Audi doufá, že nová koncepce zachrání TT před úplným koncem. Je jasné, že s klasickým dvoumístným kupé se musíme rozloučit, protože prodeje klesají a v loňském roce se prodalo již jen přes 16 tisíc exemplářů.

Novinka by se měla inspirovat konceptem z roku 2014, ovšem detaily budou přizpůsobeny dnešní sobě. Te bude odpovídat i nabídka motorů, které budou představovat mildhybridy a nespecifikovaný plug-in hybrid. K dispozici by měly být k dispozici také elektrifikované turbodiesely.