Volfsburgská automobilka připravuje na příští rok celou řadu zajímavých novinek, mezi kterými nebude chybět nový Golf, Passat a také elektrický hatchback I.D. Neo.

Rok 2018 začíná pomalu končit a tak se i výrobci automobilu připravují na ten nadcházející rok. U Volkswagenu to bude rok velmi důležitý, protože připravuje hned několik automobilů, které budou rozhodovat o jejich budoucnosti.

„Rok začne uvedením malého SUV T-Cross. Následovat bude kompletně přepracovaný Passat, který bude mít množství nových digitálních funkcí. Rok završíme novou generací Golfu, která nastaví nové standardy. Ke konci roku začne také výroba elektromobilu I.D. Neo a v neposlední řadě přidáme i emocionální model, T-Roc Cabrio,“ odhalil Ralf Branstaetter, výkonný ředitel Volkswagenu.

T-Cross

Model T-Cross se stane nejmenším SUV Volkswagenu. Sází na stylový zevnějšek a praktické útroby, které poskytnou například posuvnou lavici a možnost zvětšení zavazadelníku.

Passat

Passat, coby nejprodávanější model střední třídy v Evropě se musí vydat trochu jiným směrem, než bylo doposud zvykem a tak dostane masku chladiče podobnou Touaregu a obdrží také ten nejmodernější infotainment. Těšit se můžeme i na nejmodernější elektronické asistenty a čtyřválec 1.5 TSA a 2.0 TSI spolu s 2.0 TDI a také plug-in hybrid.

Golf

Dalším velmi důležitou novinkou bude osmá generace Golfu. Tento kompakt je stále nejprodávanějším automobilem v Evropě vůbec. Nástupce sedmé generace bude taktéž stát na platformě MQB, která však byla značně vylepšena. Design si proto projde evoluční změnou jak už je u Golfu dobrým zvykem a poznávacím znamením se má stát nápis GOLF na víku kufru. Uvnitř bude vůz pozměněn o poznání více. Digitální příštrojový štít bude propojen napojen přímo na obrazovku multimediálního systému. Motory zahrnou tříválec 1.0 TSI a čtyřválce 1.5 TSI, 2.0 TSI a 2.0 TDI, k dispozici bude též mildhybrid s 48V palubní sítí.