Mitsubishi Delicia D:5 sice není automobil určený pro evropský trh, ale i přesto vám jej musíme ukázat. Důvodem je jeho velice podivný vzhled, který kombinuje karoserii MPV s podvozkem a schopnostmi SUV.

Netradiční novinka

Jméno Delicia se u Mitsubishi objevuje již od roku 1968, kde se objevovala u lehkých užitkových minivanů. Evropa ovšem zaregistrovala především čtvrtou generaci, která byla nabízena od osmdesátých let. Mitsubishi D:5 je pátá generace, která se představila v roce 2007 a v Asii se nabízí dodnes a nyní v dokonce velice důkladně přepracovaném provedení.

Novinka zaujme především řešením svého předku v pohodném stylu jako nedávný pick-up L200. Dominuje zde výrazná maska chladiče s velmi netradičními světlomety. Boky vozu jsou naopak ve stejném designu jako předešlé generace a na zádi byly přepracovány jen zadní svítilny.

Má co nabídnout?

Interiér poskytne zázemí až pro osm cestujících a také nabídce zcela přepracovanou palubní desku s moderním multimediálním systémem. Pod kapotou tohoto podivného vozu se ukrývá 2,2 litrový turbodiesel disponující výkonem 127 kW.

Mitsubishi bude svou novinku nabízet ve dvou provedeních. Standard má vynikat světlo výškou a lepšími schopnostmi v terénu. Urban Gear zase nižší světlou výškou a elegantnějším exteriérem. Zda se bude automobil dobře prodávat je otázkou, ale něco nám říká, že v Evropě by příliš parády nenadělal.