Pojmenování Puma patřilo na přelomu tisíciletí atraktivnímu sportovnímu kupé od Fordu. Nyní se chystá jeho návrat, ovšem nebude se jednat o kupé.

Malá šelma nebo velký medvěd?

Ford vyráběl model Puma v letech 97-02 a to primárně pro evropský trh. Malé sportovní kupé stálo základem tehdejší Fiestě a pod kapotou se ukrývaly zážehové motory od odbjemu 1,4, 1,6 a 1,7 litru. Pro Velkou Británii dokonce vznikla speciální série vozů.

Spíše ten Medvěd!

Dodnes je Puma považována za velice schopný automobil. A Ford plánuje jeho jméno na trh navrátit, ovšem rozhodně se nebude jednat o malého sportovce. Podle nejnovější informací by se mělo jednat o nové SUV, které se bude prodávat v Austrálii a na Novém Zélandu. Zda se dostane i na americký a evropský trh prý není momentálně jisté, ale objevují se informace o možném využití jmen Maveric a Timerline.

Nové SUV má prý vynikat svými schopnostmi na silnici, ale především pak v terénu a přímo by mělo konkurovat například Jeepu Renegade. Premiéra novinky je naplánovaná Na příští, nebo přes příští rok, ovšem mluví se také až o roku 2023. Pokud se tedy novinka dostane i na náš trh, rozhodně si na ní ještě nějaký ten pátek musíme počkat.