Bavorská automobilka zdůraznila, že může vypínat svým plug-in hybridním modelům vypínat spalovací motory. Chtěla by je tím donutit jezdit pouze na elektřinu ve znečištěných městech.

Vynutí motoru za 3…2…1…

Zástupce z řad BMW hledají způsoby jak bojovat se znečištěným ovzduším v centrech Německých měst. Přišli s řešením, které je skutečně velmi odvážné. Majitelům plug-in hybridních vozů chtějí vypnout spalovací motor v momentě, kdy vjede do vybrané oblasti.

Vozům by se měla motory vypínat automaticky uvedl Klaus Fröhlich na autosalonu v Los Angeles. Jediné co k tomu vozy potřebují je navigační systém a online připojení, to je celé. Není potřeba nic navíc. A skutečně to není vtip.

Elektřina vám stačí

Krom toho Fröhlich připomněl, že nové BMW X5 s plug-in hybridním pohonem dokáže na jediné nabití ujet až 80 kilometrů, což je dostačující vzdálenost pro pohyb ve velkých městech. Bavorská automobilka tuto technologii již prezentovala orgánům vybraných německých měst a to především těch, které bojují se znečištěním vzduchu nejvíce. Tato města si momentálně prožívají období histerie a mnohá z nich plánují úplný zákaz vjezdu dieselových vozů do svých center.

Originální řešení od BMW by mohlo být rozšířeno do celého světa, protože s myšlenkou omezení naftových vozů si pohrávají již ve Stuttgartu, Paříži a Londýně.