Emotivnější a dynamičtější než kdy předtím

› ŠKODA SCALA přináší designový jazyk senzační studie VISION RS do sériově vyráběného vozu
› Moderní vzhled díky skulpturálním tvarům, čistým plochám a ostře řezaným prvkům
› Prodloužené sklo pátých dveří k dispozici na přání, nápis ŠKODA na pátých dveřích

ŠKODA SCALA

Jako první model značky ŠKODA charakterizuje nový vůz ŠKODA SCALA další vývojový stupeň designového jazyka značky ŠKODA, který bude aplikován i v budoucích vozech české automobilky. Nové skulpturální tvary, dynamické designové prvky a ostře řezané prvky dodávají vozu ŠKODA SCALA silnou vlastní identitu. Jako první sériově vyráběný vůz ŠKODA v Evropě má nový kompaktní vůz na pátých dveřích namísto známého loga nápis ŠKODA.

Oliver Stefani, šéfdesignér společnosti ŠKODA AUTO, říká: „Vůz SCALA představuje důležitý krok v dalším vývoji designového jazyka značky ŠKODA. Není jen praktický a dostupný pro všechny, jak si lidé u našich vozů již zvykli, ale navíc má i velmi dynamický, sportovní a velice emotivní vzhled.“

Perfektními proporcemi, čistými plochami, plynulými liniemi a vylepšenými aerodynamickými vlastnostmi působí nový vůz ŠKODA SCALA moderním a sportovním dojmem. Výraznou příď charakterizuje svisle orientovaná maska chladiče, velký přívod vzduchu, který se nachází pod ní, a vzduchové clony Air Curtain. Tornado linie, typická pro značku ŠKODA, vůz opticky prodlužuje a skvěle doplňuje dynamický tvar střechy. Širokou záď charakterizují aerodynamický střešní spoiler a sportovní difuzor umístěný pod nárazníkem.

Prodloužené sklo pátých dveří s nápisem ŠKODA umístěným na skle
Kromě standardně dodávaných pátých dveří je dostupná také varianta vozu s prodlouženým sklem pátých dveří (součást výbavového stupně Style). Nápis ŠKODA je v tomto případě umístěn přímo na skle. Emotion paket navíc nabízí velkou panoramatickou střechu s elektronicky ovládanou sluneční roletou a černý spoiler pátých dveří.

LED technologie zvýrazňuje vzhled vozu
Vzhled vozu ŠKODA SCALA charakterizují inovativní LED světlomety a zadní skupinové svítilny, které zároveň obsahují krystalické prvky typické pro značku ŠKODA. Na tyto prvky upozorňuje nápis ŠKODA Crystal Lighting. Nízké přední světlomety mají šípovitý tvar, ostře řezaná zadní světla mají ve spojení s mlhovými světly typický tvar písmene C. SCALA má jako první model značky ŠKODA na přání dodávaná dynamická zadní směrová světla. Směrová světla tvoří jednotlivé LED diody. Po aktivaci směrového světla se jednotlivé diody rozsvěcí po sobě směrem od vnitřní strany po vnější. Dynamická směrová světla jsou velmi dobře viditelná i při špatném počasí, což výrazně přispívá k větší bezpečnosti v silničním provozu.

Aerodynamická kola z lehké slitiny až do velikosti 18“
Nabídka kol vozu ŠKODA SCALA začíná šestnáctipalcovými ocelovými koly. Kromě toho je dostupných mnoho kol z lehké slitiny ve velikosti 16” až 18”. Nově jsou nabízena šestnáctipalcová kola Hoedus, sedmnáctipalcová kola Propus a osmnáctipalcová kola Vega Aero. Všechna tři kola jsou v černě lesklém provedení a mají aerodynamický tvar, který zlepšuje proudění vzduchu.