Druhá generace Juku bude tát na nové platformě a bude nabízet modernější motory i elektrickou verzi. Samozřejmostí je pak prostornější interiér a velmi výrazný design.

Druhá generace oblíbeného SUV

Juke je dnes na trhu v podstatě veteránem, protože jeho premiéra se odehrála v roce 2010. Stal se však nejoblíbenějším modelem ze zakladatelů segmentu malých SUV a dal směr celé řadě konkurentů. S postupujícími léty přestával být Juke konkurenceschopný a tak nastal čas na mezigenerační obměnu.

O příchodu nové verze se spekulovalo již předminulý rok, ale nakonec se dočkáme až v roce 2019, tedy v jeho polovině. Podle informací by se základem druhé generace oblíbeného modelu měla stát platforma CMF-B, která má vynikat nižšími náklady na provoz a možností využití elektrifikovaného pohonného ústrojí.

Vše by mělo být lepší

Juke by měl ve své druhé generaci nabídnout také prostornější interiér a to hlavně pro cestující na zadních sedačkách. Pod kapotou novinky se bude ukrývat zážehový litrový tříválec, přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 1,6 l s výkonem 144 kW a také vznětová patnáctistovka. Ovšem krom konvenčních pohonných jednotek bude Juke nabízen také coby elektromobil, kterému krom baterií bude poskytovat potřebnou energii také malý spalovací motor.

Design druhé generace modelu Juke má navazovat na první generaci a využívat některé z jejich výrazných prvků v čele s tvarovým řešením blatníků. Zároveň by měla novinka rozvíjek aktuální styl značky Nissan a vyloučena není ani inspirace konceptem Gripz z roku 2015.