› ŠKODA SCALA využívá designový jazyk interiéru studie VISION RS
› Největší zavazadlový prostor ve své třídě o objemu 467 l
› První model značky ŠKODA se samostatným, vysoko umístěným displejem v zorném poli řidiče
› Čalounění sedadel z kvalitního mikrovlákna Suedia a měkčený, pohodlný povrch se specifickou úpravou

ŠKODA SCALA

Nový koncept interiéru vozu ŠKODA SCALA kombinuje ergonomii a emotivní vzhled s velkorysým prostorem, typickým pro značku ŠKODA, a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě o objemu 467 l. Navíc nabízí vůz SCALA jako první model značky ŠKODA poslední generaci infotainmentu se samostatným, vysoko umístěným displejem v zorném poli řidiče. Virtuální Kokpit, který je dostupný na přání, má také největší displej ve své třídě. V nabídce jsou i nové dekorační lišty a kvalitní materiály jako například měkčené, plastové povrchy se specifickou úpravou.

Interiér vozu ŠKODA SCALA přináší emocionální designový jazyk studie VISION RS poprvé do sériově vyráběného vozu značky ŠKODA. Díky na přání dodávanému Virtuálnímu Kokpitu s největším displejem ve své třídě o velikosti 10,25“ má řidič inovativní prvky umístěné ve voze SCALA neustále na dohled. Přepracovaná přístrojová deska plynule navazuje na emocionální designový jazyk karoserie vozu. Charakteristická linie kolem samostatného displeje umístěného v zorném poli řidiče kopíruje tvar kapoty motoru a vytváří také ergonomicky tvarovanou opěrku ruky, která ovládá dotykovou obrazovku.

Nová úprava povrchu, teplé odstíny barev a ambientní osvětlení
Přístrojová deska s novými velkoplošnými dekoračními lištami a výplně předních dveří mají kvalitní, měkčený povrch s novou specifickou úpravou, která napodobuje krystalickou strukturu a bude v budoucnu charakterizovat styl značky ŠKODA. Příjemnou atmosféru interiéru dodává ambientní osvětlení v bílé, nebo červené barvě, teplé odstíny barev a barevné kontrastní obšití potahů sedadel. Čalounění sedadel je na přání z kvalitního mikrovlákna Suedia. O dodatečný komfort se starají na přání dodávané vyhřívání čelního skla, vyhřívaná zadní sedadla nebo vyhřívaný volant.

Velkorysé rozměry interiéru díky dlouhému rozvoru
Velorysými rozměry interiéru, typickými pro značku ŠKODA, se vůz ŠKODA SCALA blíží modelu ŠKODA OCTAVIA. Díky 2 649 mm dlouhému rozvoru náprav činí prostor před koleny cestujících na zadních sedadlech velkorysých 73 mm. Šířka ve výšce loktů na zadních sedadlech činí 1 425 mm. Prostor pro hlavu cestujících na zadních sedadlech činí 982 mm a jedná se tak o nejlepší hodnotu ve své třídě. Základní objem zavazadlového prostoru vozu ŠKODA SCALA činí 467 l a jedná se tak o největší zavazadlový prostor ve své třídě. Sklopením opěradel zadních sedadel lze objem zavazadlového prostoru rozšířit až na 1 410 l.