› Automobilka darovala policii vůz, vyrobený v závodě ŠKODA AUTO v Kvasinách
› Nové SUV bude využíváno v Rychnově nad Kněžnou a okolí, včetně Kvasin a Solnice
› Výrobní závod ŠKODA AUTO v Kvasinách je dlouhodobě významným partnerem řady aktivit v oblasti společenské odpovědnosti v celém regionu
› ŠKODA AUTO chce být dobrým sousedem všem, kterých se aktivity automobilky dotýkají

ŠKODA KAROQ

Společnost ŠKODA AUTO dnes předala Městské policii v Rychnově nad Kněžnou vůz ŠKODA KAROQ pro potřeby místního oddělení, které působí také v obci Kvasiny a v městě Solnice. Nové SUV, vyrobené v Kvasinách, je již pátým vozem, který ŠKODA AUTO v nedávné době na Rychnovsku poskytla k užívání ve veřejných službách. Výrobní závod ŠKODA AUTO v Kvasinách tak dále rozvíjí svoji koncepci dobrého souseda, v rámci níž je dlouhodobě významným partnerem řady aktivit v oblasti společenské odpovědnosti v celém regionu.

„Jsme rádi, že můžeme pomoci nejen městu Rychnov nad Kněžnou, ale také Solnici a Kvasinám. Ty jsou pro nás klíčovými partnery již řadu let, a proto je pro nás důležité touto formou přispět ke zvýšení bezpečnosti v regionu. Těší nás také, že výrobek našeho závodu v Kvasinách bude pomáhat právě tam, kde vzniká,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů.

Nové SUV – bílá ŠKODA KAROQ s motorem 1,5 TSI (110 kW) – je v pořadí již druhým vozem, který automobilka Městské policii v Rychnově nad Kněžnou darovala. Spolu s novým vozem poskytla společnost ŠKODA AUTO Městské policii v Rychnově nad Kněžnou také finanční dar na nákup přenosného radaru.

Společnost ŠKODA AUTO také každoročně mezi lety 2017 až 2021 věnuje Městské policii v Rychnově nad Kněžnou 2 miliony korun na posílení bezpečnosti a prevence v regionu. Automobilka také podpořila zřízení služebny cizinecké policie v Solnici a na rekonstrukci prostor přispěla částkou přes 200 000 korun.

ŠKODA AUTO si v rámci své strategie společenské odpovědnosti zakládá na dobrých sousedských vztazích a podporuje regiony v řadě oblastí, jako je například rozvoj infrastruktury a bezpečnosti, ochrana životního prostředí či aktivní účast na komunitních projektech. Odpovědné a udržitelné podnikání je jednou z hlavních oblastí firemní Strategie 2025.

Závod ŠKODA AUTO v Kvasinách tak rozšířil řadu společensky prospěšných projektů ve svém okolí. V roce 2017 automobilka poskytla vozy organizacím zaměřeným na sociální a zdravotnické služby – Sociálním službám města Rychnov nad Kněžnou, neziskové organizaci Pferda a Nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Na začátku roku 2018 byl předán do užívání také vůz ŠKODA OCTAVIA pro Pečovatelskou službu v Kostelci nad Orlicí.

Nedávno obdržela společnost ŠKODA AUTO titul Top odpovědná velká firma 2018. Nezávislé ocenění každoročně uděluje nezávislá platforma Byznys pro společnost a vyzdvihuje tak firmy, které se dlouhodobě a strategicky věnují odpovědnému podnikání, snižování dopadu na životní prostředí a podpoře komunitních a společenských aktivit. ŠKODA AUTO se tak se svou strategií udržitelnosti „ŠKODA Future“ po loňském úspěchu v podobě zlatého certifikátu letos stala hlavním vítězem v kategorii velkých firem.