Elektrické superauto v designu bertone bude skutečně exklusivním kouskem. Vznikne pouze v devíti exemplářích.

Bertone ožívá

Bertone je jednou z nejslavnějších italských stylistických center a jeho pracovníci mají na svědomí takové skvosty jako Lamborghini Miura, Alfa Romeo Montreal či Škodu Favorit. Bertone však nemělo v posledních letech dostatek zakázek a tak nakonec přišel v roce 2014 konec. Po letech se však slavné jméno vrací. Legendární logo s písmenem b se objeví na vozu Dianché Bertone BSS GT One.

Jedná se o novinku značky Flymove, která sídlí v Padově. Konkrétně se jedná o elektrický supersport, tedy něco co je v poslední době u menších výrobců velice populární. Auotmobil je pohánění dvojicí elektormotorů o výkonu 150 kW, jeden u každé nápravy, které čerpají svou energii z baterií s kapacitou 100 kWh. Tato technika vozu údajně umožňuje zrychlit z 0-100 km/h za pouhých 2,6 sekundy a jet rychlostí až 300 km/h.

Velmi zajímavý je systém dobíjení baterií, kdy majitelé mohou měnit vybité baterie za ty dobité. Celý proces přitom trvá jen tři minuty. Klasické nabíjení je však také možné.

Unikátní design

Co se designu týče tak automobil je inspirovaný světem závodních speciálů. Design je velmi agresivní, na zádi se objevuje vysoké přítlačné křídlo, nechybí dveře otevírající se směrem vzhůru, které jsou pro Bertone charakteristické.

Logo Bertone však nese automobil jen na základě licence od francouzské firmy AKKA, která vlastní práva na užití značky Bertone. Pod logem písmena b by časem měly přijít ještě elektrický supersport Cube a také městský elektromobil City Star Cube.