Osmá generace modelu Golf je jednou z nejočekávanějších novinek tohoto roku. Podle nejnovějších informací bychom se však mohli dočkat jeho levnější a tedy i dostupnější varianty.

Levný Wolfsburg?

Tuto informaci přinesl německý magazín Auto Bild. Golf Junior, jak je mu přezdíváno, by se mohl stát vstupní branou ke Golfu pro všechny, kteří na něj momentálně nemají a mohl by být přímým nástupcem maličkého Upu.

Právě Up! je častým vozem pro osoby, které shánějí svůj první automobil, popřípadě u lidí, kteří již chtějí jen automobil na stáří. Ti si ovšem stěžují na to, že pro jejich nenáročné potřeby je takový automobil přeci jen trochu malý. Pokud by tedy přišel Junior, je dost možné že samotný Up! a jeho projekt bude ukončen.

Skutečně?

Levnější varianta Golfu by na rozdíl od plnohodnotného sourozence nesla jednoduchý design a retronádech, stejně jako Honda a její EV. A je pravdou, že u Volkswagenu mají rozhodně s čím pracovat. Jen si vzpomeňme na tolik opěvovaný design prvních dvou generací Golfu. O pohon by se u tohoto vozu mohl postarat přeplňovaný litrový tříválec spolupracující s pětistupňovou převodovkou. Interiér by byl spíše strohý s plasty a minimem výbavy.

Prozatím není ani jasné, jakou cenovku by novinka měla. Hovoří se však o cenovce mezi vysoce vybavenou Dacií a základní Škodovkou. Auto by mohlo představovat základ pro každou rodinu, který by stál na platformě MQB A0, stejně jako například nová Škoda Scala.

Uvidíme tedy, zda se takové novinky dočkáme či nikoliv. Potvrzení jejího příchodu, případného vyvrácení bychom se měli dočkat nejpozději s příchodem nové generace Golfu.