Do uzávěrky čtrnáctého ročníku fotografické soutěže ZLATÉ OKO zbývají poslední tři týdny. Své nejpovedenější motoristické snímky mohou čeští fotografové posílat do 31. ledna. Učinit tak mohou na webu www.zlateoko.cz. „Loňský zájem ze strany profesionálů i nadšenců do motorsportu nás mile překvapil. Porota vybírala z více než 200 snímků. Také letos rozhodně bude z čeho vybírat,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Vítěz soutěže získá mimo trofeje Zlatého oka také věcné ceny v hodnotě desítek tisíc korun od partnerů soutěže Centrum FotoŠkoda a Canon.

Zlaté oko

Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Jeden člověk smí na webu soutěže přihlásit jednu až tři fotografie z oblasti motorsportu nebo motorismu. Snímek musí pocházet z roku 2018 a jeho autor musí být občanem České republiky. Ihned po uzávěrce na konci ledna budou na webu www.zlatyvolant.cz a na facebookovém profilu soutěže zveřejněny všechny přihlášené fotografie. Z přihlášených snímků vybere odborná porota 10 finalistů, kteří budou zveřejněni během první poloviny. Celkový vítěz pak bude oceněn na slavnostním galavečeru 20. února v pražském Art Districtu Pragovka.

Vítězné fotografie předchozích ročníků jsou zveřejněny na webu Zlatého volantu. Jsou mezi nimi snímky z rallye, z okruhů, početnou skupinu tvoří také fotky motocyklů. V loňském roce historicky poprvé vyhrál portrét – fotografie Valentina Rossiho, jejímž autorem je mladý fotograf Jan Stárek. „Překvapilo mě, jak moc je anketa populární. Gratulovala mi spousta lidí a určitě mi vítězství profesně pomohlo. Byl bych moc rád, kdyby se podařilo motoristickou fotografii, která má v Česku bohatou historii, více popularizovat mezi širokou veřejností,“ uvedl Stárek.

V průběhu motoristické sezóny 2019 bude všech 10 finálových fotografií z letošního ročníku vystaveno na několika vybraných závodech. Veškeré podrobnosti o soutěži a rovněž všechny vítězné snímky předchozích ročníků najdete na www.zlateoko.cz.