Připravovaná rodina I.D. by měla obsahovat hatchback, SUV a minivan. Ovšem v budoucnu by měl přijít také čistokrevný offroad.

Zajímavá novinka

Volkswagen nadále uvažuje o rozšíření svého bohatého portfolia pro čínské zákazníky. Připravuje kabriolet na bázi malého SUV T-Roc a také obrovské množství elektromobilů. Jejich součástí by mohl být velký terénní automobil konkurujícím jako je Land Rover Defender či Jeep Wrangler.

Úvahy o takovém projektu potvrdil šéf strategie Volkswagenu Michael Jost s tím, že by takový vůz byl na trhu naprostým unikátem: „V tomto segmentu zatím nejsou žádní výrobci, kteří by měli robustní elektrické auto milující oděrky a nesoucí je jako jizvy cti,“ prozradil Jost.

Ve světě sice existují firmy, které ostaví elektromobil z Land Roveru Defender nebo třeba Toyota Land Cruiser 70. Ty jsou vhodné pro použití například na safari nebo v dolech, ovšem nikdo prozatím neprodukuje čistě elektrické offroady.

Co konkurence?

Volkswagen tak vidí příležitost v podobě volného místa na trhu, kterou chce zaplnit dříve, než to udělá někdo jiný. Podle všeho by měla Land Rover nabídnout elektrickou verzi svého Defenderu a nová značka Rivian chystá nové SUV krabicového tvaru, které by se mělo v terénu také cítit jako ryba ve vodě.

Podle Josta momentálně Volkswagen dělá průzkumy, zda by o automobil byl zájem u veřejnosti. Dokonce byly zveřejněny i první nákresy toho jak by mohl elektrický offroad vypadat a nutno říci, že vypadá skutečně velmi zajímavě.