Nabídka modelů automobilka Lada neustále roste. Posledním dílem tohoto ruského výrobce je Vesta ve sportovní verzi.

Ostrá novinka

Model Vesta je od příchodu na trh v roce 2015 na ruském trhu velkým hitem. V loňském roce se stala nejprodávanějším modelem a její prodeje meziročně stoupají až o 40%. Automobilka hodlá z tohoto úspěchu vytěžit co nejvíce, a proto nyní představila aerodynamicky laděný sedan Lada Vesta Sport.

Ta se představila coby koncept již v roce 2016. Nyní je k mání za zhruba 350 tisíc korun, ovšem v té nejvyšší výbavě. Ve zcela základním provedení je dostupná za zhruba 191 tisíc korun. Za takovou částku toho však samozřejmě moc nedostanete.

Pod kapotou se ukrývá zážehová osmnáctistovka s výkonem 107 kW. Motor je spárovaný s pětistupňovým manuálem a z nuly na sto tento automobil dorazí za 9,6 sekund. Maximální rychlost pak je 198 km/h.

Pozlátko

Sportovní je Vesta Sport především, co se vizáže týče. Upravené nárazníky se inspirovaly u okruhové Vesty. Na boku jsou černě lakované kryty zpětných zrcátek a automobil je obut do 17 palcových nízkoprofilových pneumatik. Záď se zase může pochlubit difusorem s integrovanými koncovkami výfuku. Zajímavé je, do falešných chladících otvorů jsou zabudované senzory parkování.

Výbava odpovídá kompletnímu postavení vozu. Najdeme v ní klimatizaci, tempomat, multifunkční volant s věncem z perforované kůže, vyhřívání předních sedaček, čalounění alcantrou a dešťový senzor. Za multimediální paket v hodnotě 12 tisíc korun si pak může majitel do vozu dokoupit zadní parkovací kameru, multimediální systém, navigaci a vyhřívané čelní sklo.