Oživená Lagodna se chce pochlubit dalším konceptem. V minulém roce představila luxusní elektromobil, tentokráte se bude jednat o elektrický crossover.

Oživení legendy

Aston Martin nabírá ve svých aktivitách na obrátkách. Je to především díky současnému majiteli, italskému investičnímu fundu Investindustral, které mu pomohl dostat se z finančních problémů a postupně na trh uvádí novou generací svých modelů. Krom nich oživuje také někdejší značku Lagonda, které by se měla pochlubit v Ženevě novým konceptem.

Novinka jménem Lagonda All-Terrain je automobil se kterým se počítá do sériové výroby, do které by se měl vůz dostat dříve než před rokem představený sedan. Zahájení produkce proběhne v roce 2021 a probíhat bude v továrně ve St. Athanu, kde bude probíhat také výroba SUV přímo od Astonu jménem DBX.

All-Terain bude představovat vizi elektrického crossoveru, který svým designem a technikou naváže na loňský koncept. Navíc by měl ukazovat výhody elektrické platformy vyvíjené speciálně pro vozy Lagonda.

Zcela jasný směr

Lagonda by ráda nabízela luxusní automobily především mladým zákazníkům, pro které jsou vozy od Bentley či Rolls-Royce příliš konzervativní. Možná že si říkáte, že v Evropě takových zákazníků zas tolik není a je to víceméně pravda. Kde ovšem takoví zákazníci jsou je Čína či Arabský poloostrov. Na ně chce Lagonda zacílit hlavně elektrickým pohonem, protože tím budou disponovat všechny její vozy.