Stejně jako ostatní značky z koncernu, i Seat připravuje svůj vlastní elektromobil. Měl by být vybaven technikou VW I.D. Neo, ale jeho rozměry by měly být větší.

Elektrický Španěl

Nový elektromobil by se nám měl představit již velmi brzy. Premiéra by se měla odehrát koncem února, přičemž poprvé by měl být vůz odhalen na autosalonu v Ženevě. Prozatím neznáme jméno novinky. Spekulovalo se o označení Born.

Novinka by měla být velmi blízkým příbuzným Volkswagenu I.D. Neo, které má odstartovat elektrickou revoluci. Základ tvoří modulární platforma MEB, kterou dostane také sériová verze konceptu Škoda Vision X.

Technická data prozatím zůstávají také nezveřejněná. Seat slibuje dojezd okolo 500 kilometrů na jedno nabití, což je stejná hodnota jako u jiných modelů od Volkswagenu  a Škodovky. Navíc se předpokládá, že novinka by měla být prvním elektromobilem od Seatu, předběhnout by jej mohlo snad jen čistě elektrické provedení modelu Mii, ovšem priority Seatu se soustředí především na model Born.

Sourozenec Neo

Automobil by měl být větší než I.D.Neo, ale menší než elektrické SUV od Škodovky. Zatím tedy zůstává otázkou, zda se bude jednat o elektrickou alternativu k Leonu, nebo Seat vsadí vše na moderní crossover.

Seat do budoucna počítá s dalšími elektrifikovanými modely. Leon by se měl ukázat coby plug-in hybrid a s největší pravděpodobností dostane stejnou techniku jako příští Volkswagen Golf GTE.