Syn Ferdinanda Piëcheho založil novou automobilku, která představila svůj první koncept. Ten nese název Piëch Mark Zero Concept. Novinka se představí poprvé v Ženevě.

Když se geny nezapřou

Koncept představuje prvního zástupce z vozů automobilky, kterou založil Antonio Piëch, který je pravnukem Ferdinanda Porsche. Společnost Piëch založil ve Švýcarsku v roce 2016 a od té doby se věnuje vývoji vlastního automobilu.

Ženevský autosalon bude místem, kde výsledky svého několikaletého snažení ukáže. Mělo by se jednat o elektrické kupé Piëch Mark Zero Concept, který byl prozatím představen jen skrze skici. Ty naznačují, že novinka bude oslovovat především milovníky tradičních linií ve stylu britských a italských sportovních automobilů. Jeho technika pak udělá radost milovníkům elektromobilů.

Dokonce i jeho jízdy vlastnosti budou velmi podobné sportovním vozům s pohonem zadních kol. Automobilka prozatím neuvedla více informací o technice vozu. Podle dostupných informací by však Piëch Mark Zero Concept měla nabídnout dojezd 500 kilometrů na jedno nabití díky rozložení vzduchem chlazených baterií ve středovém tunelu a u zadní nápravy.

Základem elektromobilu by se měla stát modulární platforma, který bude do budoucna sloužit také dalším projektům nové automobilky, kterým by se měl stát čtyřmístný sedan a SUV. Automobilka chce tuto platformu zároveň nabízet dalším automobilkám.