Vzhled vozu ŠKODA KAMIQ, který pokračuje v úspěšném designovém jazyce vozů SUV KODIAQ a KAROQ, charakterizují nové dvoudílné přední světlomety se světly pro denní svícení umístěnými nahoře.

ŠKODA KAMIQ

Příď nového vozu ŠKODA KAMIQ charakterizuje široká maska chladiče s dvojitými lamelami a typický tvar kapoty motoru. Terénní charakter vozu zdůrazňuje robustní přední spoiler. Při pohledu zboku působí vůz mohutným a dynamickým dojmem díky kolům o velikosti 16 až 18″ a vysoké kapotě motoru. Tento dojem posiluje linie střechy a velká světlá výška. Bok vozu charakterizují vyvážené proporce, nadčasový design a dynamický, sportovní vzhled. Zadní skupinové svítilny s odrazkami představují novou interpretaci koncových světel, které mají typicky pro značku ŠKODA tvar písmene C. Zadní difuzor zdůrazňuje velkorysou světlou výšku a mohutný vzhled.

„Vůz ŠKODA KAMIQ dále rozvíjí úspěšný designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. Navzdory kompaktním rozměrům se jedná o velmi robustní vůz s emocionálním designem. Široká a svislá maska chladiče, výrazně tvarovaná kapota motoru a hlavní světlomety s krystalickými prvky jasně naznačují, že vůz KAMIQ patří mezi vozy SUV značky ŠKODA. Vůz také ukazuje vlastní, nezaměnitelný vzhled novými prvky jakými jsou například světla pro denní svícení umístěná v horní části dvoudílných světlometů,“ vysvětlil Oliver Stefani, šéfdesignér společnosti ŠKODA AUTO.

Jako první model značky ŠKODA má toto nové SUV ve full LED variantě dělené přední světlomety se světlem pro denní svícení, tvořeným čtyřmi LED prvky, umístěným nad hlavním světlometem. Hodnotný vzhled vozu posilují trojrozměrné, krystalické prvky a LED diody, které působí jako svítící drahokamy. Full LED varianta světel nabízí také mlhové světlomety s přisvěcováním při odbočování. Jako první model značky ŠKODA je KAMIQ vybaven předními a zadními dynamickými směrovými světly. Po aktivaci směrového světla se jednotlivé diody rozsvěcí po sobě směrem od vnitřní po vnější.