Je tomu jen několik týdnů co se představilo nové Clio. Nyní se odhaluje další francouzský hatchback tentokráte od Peugeotu.

Nová 208

Pátá generace Clia se skutečně povedla. Otázkou však je, zda bude stačit na nový Peugeot 208. Pokud se vám líbila nová 508, pak se vám nová 208 bude také rozhodně zamlouvat. Malý sourozenec se totiž nechal inspirovat celou řadu designových prvků většího příbuzného,  jako například u vertikálně umístěných diodových linek v přední části či u zadních svítilen.

Pokud si potrpíte na extravaganci, pak vás tento vůz rozhodně osloví, protože v nejvyšších výbavách můžeme vidět plně diodové světlomety, sedmnáctipalcová kola a kontrastní střechu. Velké změny se odehrály také v kokpitu vozu. Zde nalezneme i-Cocpit s oválným volantem, digitálním přístrojovým štítem a multimediální obrazovkou, která může narůst až do velikosti deseti palců. Peugeot také omezil počet tlačítek na úplné minimum.

Novinka stojí na nové platformě od skupiny PSA s názvem CMP. Díky tomu je platforma o 30 kilogramů lehčí a má i lepší aerodynamiku. Francouzi se pochlubili i mnohem lepším pohodlím a lepší úrovní hluku a snížením vibrací během jízdy.

I jako elektromobil

Zákazník si bude moci vybrat z benzínové i naftové verze a na své si přijdou i milovníci elektromobility.  Právě elektrická verze nabídne výkon 100 kW a zrychlení z nuly na 100 za 8,1 sekundy. Automobilka hovoří o tom, že vůz by měl být schopen ujet až 340 km/h a s rychlonabíjením by mělo být vůz možné nabít na 80% kapacity baterií za 30 minut.

Zákazník bude mít k dispozici na výběr výbavy Acces, Active, Allure, GT Line a GT. Na živo se automobil představí na autosalonu v Ženevě.