Městské SUV využívá modulární platformu MQB a navzdory délce, která činí 4 241 mm, nabízí velkorysý prostor, mnoho Simply Clever prvkům a přesto zůstává typickým vozem ŠKODA.

ŠKODA KAMIQ

KAMIQ je druhý model značky ŠKODA s novým konceptem pojetí interiéru. Interiéru dominuje samostatný displej s úhlopříčkou 9,2″, umístěný v zorném poli řidiče, který je jedním největších ve třídě. Charakteristická linie kolem samostatného displeje kopíruje tvar kapoty motoru a vytváří také ergonomicky tvarovanou opěrku ruky, která ovládá dotykovou obrazovku. Na přání dodávaný Virtuální Kokpit s 10,25″ displejem patří k největším ve své třídě. Přepracovaná přístrojová deska plynule navazuje na emocionální designový jazyk karoserie vozu. Boční průduchy ventilace sahají až ke dveřím a opticky tak zvětšují velkorysou šířku interiéru vozu KAMIQ.

Přístrojová deska s novými velkoplošnými dekoračními lištami a výplně předních dveří mají kvalitní, měkčený povrch s novou specifickou úpravou, která napodobuje krystalickou strukturu a bude v budoucnu charakterizovat styl značky ŠKODA. Na přání nabízené ambientní LED osvětlení ve třech různých barvách (bílá, červená a měděná) dodává velkorysému prostoru interiéru příjemnou atmosféru a opticky doplňuje odstíny barev a barevné kontrastní prošití potahů sedadel. Čalounění sedadel je na přání z kvalitního mikrovlákna Suedia.

Interiér nového SUV značky ŠKODA překvapí kromě velkorysého prostoru i komfortní výbavou, která byla dosud známá spíše z vozů vyšších tříd. Mezi tyto prvky patří například vyhřívaný volant a vyhřívané čelní sklo. Vůz ŠKODA KAMIQ nabízí na přání kromě vyhřívaných předních sedadel i vyhřívání zadních sedadel. Vůz ŠKODA KAMIQ nabízí také v porovnání s vozem ŠKODA SCALA vyšší pozici sedadel.