Na letošním stánku Smartu v Ženevě se představí koncept Forease+. Bude se jednat vůz s dynamickými tvary, který naznačí budoucnost značky.

Kam půjde Smart dále?

Jak to bude do budoucna se značkou, která je součástí skupiny Daimler není doposud jasné. Dle některých zdrojů čeká tuto značku zánik, ovšem jiné tvrdí, že bude pokračovat dále. Více reálnější ale možnost druhá, jelikož Smart chce v Ženevě prezentovat svůj koncept Forease+. Ten ideově navazuje na předchozí koncept.

Novinka bude nabízet demontovatelnou plátěnou střechu, větší kola a jinak tvarovanou zadní část vozu. Zaujme také osvětlení vozu, které je skládáno ze tří diod v každém z obou hlavních světlometů. Další přídavné svítilny se nacházejí blíže středu vozidla v masce chladiče. Technologii LED pak najdeme také vzadu.

Má co nabídnout

Interiér poskytuje kvalitní materiály a rozměrný displej infotainmentu uprostřed palubní desku. Zajímavý je i volant, kterému chybí vrchní třetina a vypadá dost letecky.

Tím nejzajímavějším na voze je však jeho elektrický pohon, na který značka spoléhá. Dokonce tak, že dle jejího vyjádření by měly být všechny Smarty vyráběny od roku 2020. V současné době se elektrické varianty Smartu prodávají jen na trhu v USA, Kanadě a Norsku. Kdy se novinka dočká výroby však zatím nevím.