Oblíbené japonské SUV dostalo facelift, který jej proměnil k nepoznání. Automobil by člověk nepoznal, dokud neusedne dovnitř vozu.

ASX k nepoznání

Mitsubishi ASX patří mezi nejoblíbenější modely tohoto japonského výrobce. Od zahájení výroby v roce 2009 prodalo Mitsubishi již 1,32 milionu kusů tohoto automobilu. Po deseti letech na trhu by si automobil rozhodně zasloužil novou generaci místo ní je tu však facelift, který se však náramně povedl.

Při pohledu z venku se totiž jedná o zcela nový automobil, který se může pochlubit přísnější přídí, úzkými světlomety, chromovanými lištami ve tvaru písmena C a celkově robustnějším vzezřením, které je pro modernizované či nové modely značky charakteristické.

Zadní část vozu je sice základem, do kterého však bylo dosazeno celé množství nových moderních prvků. Změnila se koncová světla, automobil dostal masivnější nárazníky a celkové změny z něj pak udělaly v podstatě nový automobil.

Interiér pokulhává

Při usazení dovnitř však zjistíte, že stále sedíte ve voze, který je vyráběn již od roku 2009. Najdete tu sice novou obrazovku multimediálního systému, která je zvětšená na osm palců, i přesto však působí celý interiér zastaralým dojmem. Některým zákazníkům však můžete i toto vyhovovat.