Modelem KAMIQ pokračuje ŠKODA ve své úspěšné SUV-ofenzívě a prezentuje své první městské SUV. KAMIQ je po modelech KODIAQ a KAROQ třetí modelovou řadou kategorie SUV pro evropský trh a rozšiřuje portfolio SUV značky ŠKODA o zástupce tohoto populárního segmentu.

ŠKODA KAMIQ

Jméno KAMIQ podtrhuje příslušnost k rodině SUV a důsledně pokračuje v již etablované nomenklatuře: také jména KODIAQ a KAROQ začínají písmenem K a končí písmenem Q. Slovo KAMIQ pochází z jazyka Inuitů žijících na severu Kanady a v Grónsku a znamená něco, co dokonale vyhoví každé situaci a má vlastní charakter.

Městské SUV

V rámci stále oblíbenějšího segmentu městských SUV v sobě ŠKODA KAMIQ spojuje výhody SUV, jako je větší světlá výška a vyšší pozice sedadel, se stylovým terénním vzhledem a agilitou kompaktního vozu. ŠKODA KAMIQ, který se vyznačuje emocionálním designem a nabízí nejmodernější asistenční a infotainment systémy, velkorysý prostor a mnoho prvků Simply Clever, splňuje nároky lifestylově orientovaných zákazníků i rodin.

Simply Clever

ŠKODA KAMIQ má na palubě více než 20 Simply Clever prvků. Jako první vůz ve své třídě nabízí na přání inteligentní ochranu hrany dveří. Při otevření dveří se automaticky vysune plastová lišta. Tento prvek chrání vůz ŠKODA i vozy v okolí před poškozením v městských zónách s úzkými parkovacími místy.

Při nakládání víkendového nákupu přijdou vhod na přání dostupné elektricky ovládané páté dveře. Otevírají se a zavírají stisknutím tlačítka. Díky zabudované funkci Tip‑To‑Close stačí za víko krátce zatáhnout a to se začne zavírat. V základu je dostupná odnímatelná LED svítilna v zavazadlovém prostoru.

Na přání je dostupné mechanicky sklopné, elektricky odjistitelné tažné zařízení, které se vyklopí po stisknutí tlačítka v zavazadlovém prostoru.