Nový vůz ŠKODA KAMIQ nabízí tři infotainment systémy. Samostatná centrální obrazovka vrcholného infotainment systému Amundsen, která je umístěna vysoko v přístrojové desce v zorném poli řidiče, má velikost displeje 9,2″. Společně s 10,25″ displejem Virtuálního Kokpitu, který nabízí pět režimů zobrazení Classic, Basic, Modern, Sport a Extended, se tak jedná o jedny z největších displejů ve své třídě. Základní systém Swing s 6,5″ displejem nabízí čtyři reproduktory vpředu. Infotainment systém Bolero je vybaven 8″ displejem. Infotainment systémy Bolero a Amundsen nabízí osm reproduktorů. Sound System ŠKODA, který je dostupný na přání, má výstupní výkon 405 W a hudbu přenáší deset reproduktorů.

ŠKODA KAMIQ – nové městské SUV

 

„Vůz ŠKODA KAMIQ nabízí zcela novou generaci infotainment systémů. Je stále online a díky aplikacím infotainmentu nabízí nejmodernější online služby ŠKODA Connect. Skvěle se tak hodí k mladším zákazníkům segmentu městských SUV, kteří jsou stále online,“ řekl Christian Strube, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za oblast Technického vývoje.

Díky stálému připojení k internetu nabízí vůz ŠKODA KAMIQ službu Tísňového volání (eCall) a Proaktivní servis. V případě nehody odešle vozidlo svou aktuální pozici a stav integrovaným záchranným složkám. Kromě toho lze k vozu přiřadit servisního partnera, který se v případě servisní potřeby předčasně se zákazníkem domluví na konkrétním termínu.

Vysoký stupeň konektivity umožňuje také služby z balíčku Vzdálený přístup (Remote Access). Pomocí aplikace ŠKODA Connect App nebo přes webový portál ŠKODA Connect je možné dálkově zamknout nebo odemknout vůz ŠKODA KAMIQ nebo zkontrolovat, zda jsou všechna okna zavřená. Kromě toho může řidič pohodlně na dálku nebo například z domova zjistit, kolik paliva zbývá v nádrži, nebo si zobrazit další údaje o voze nebo k absolvované jízdě, jako stav najetých kilometrů nebo rychlosti.

ŠKODA KAMIQ – nové městské SUV

Další služby ve voze nabízejí aplikace infotainmentu, které jsou dostupné přes infotainment systém Amundsen ze Shopu. Jde například o zprávy z internetových kanálů, nebo počasí z celé Evropy. Služba Dopravní informace online umožňuje výpočet přesnější a spolehlivější trasy s dobou jízdy v reálném čase. V reálném čase jsou vypočítávány a upravovány možné objížďky v případě dopravní zácpy. Online podporu mají i funkce vyhledávání parkovacích míst a čerpacích stanic se zobrazením aktuálních cen paliv. Online přístup na server ŠKODA také zlepšuje nové hlasové ovládání infotainment systému, které tak rozpozná i celé věty nebo nářečí.

V Shopu v automobilu je možné si vybrat další datové balíčky. Díky nim mají pak cestující ve voze k dispozici data dostupná přes Wi-Fi hotspot. Je také možné automaticky a bez dodatečných výdajů aktualizovat mapu navigace „vzduchem“. Návštěva prodejce vozů není nutná.