Automobilka Audi plánuje i nadále vyrábět výkonné modely. Ovšem na místo pětiválců či desetiválců budou ukrývat elektromotor.

Nově a elektricky

Prvním sportovním modelem poháněným elektřinou bude model e-tron GT. Dle vyjádření značky se bude jednat o vykročení k nové podobě sportovních modelů značky. Stále se zpřísňující emisní normy mají již nyní za následek zmenšováno objemů motorů a proto je elektromotor tou nejlepší a nejlogičtější volbou.

Zlom by měl při jít v roce 2022 kdy má dorazit generace poháněná elektromotorem v podobě řady R8. Zda se takto bude vůz jmenovat i nadále není jasné, Audi však i přesto slibuje, že si nové modely i přes jejich pohonné jednotky zachovají DNA typickou pro vozy Audi, jakou mělo původní Quattro či současná R8.

Bude to fungovat?

Do budoucna se počítá také s méně sportovními modely verze S. I ty by měly dostat elektromotory. Bude to však mít hodně složité, protože sportovní vůz s elektromotorem je přeci jen něco trochu jiného než sportovní automobil s klasickou konvenční pohonnou jednotkou. V praxi jde přeci jen o více než jen jízdní výkony. Jde především o emoce a právě zdě by mohly sportovní elektromobily nalézt svou slabinu.