Volkswagen má v plánu přinést na trh do tří let hned 27 elektrických modelů. Legendární brouk mezi nimi nebude.

Elektrická legenda nebude

Legendární Volkswagen Beetle má do dnešních dní jen dva nástupce. Prvním byl New Beetle, druhým momentální Beetle, představený před osmi roky. V souvislosti s chystanou elektrickou ofenzivou modelů VW se proto začalo hojně spekulovat, že by se i tento model mohl dočkat třetího pokračování s čistě elektrickým pohonem.

Spekulacím však udělal přítrž samotný Herbert Diess, který v rozhovoru s americkými novináři prohlásil, že Volkswagen s elektrickou verzí Brouka rozhodně nepočítá. Dle jeho slov se jedná o natolik ikonický model, že jeho přeměna na elektromobil by nebyla správným krokem. Lidé mají u elektromobilu představu o něčem moderním a zcela novém a Brouk do této filosofie prostě nezapadá. Volkswagen by sice byl schopen vytvořit Brouka, který by byl technicky na špičkové úrovni, ale designově by stejně musel být věrný originálu.

T1 ano

Ovšem toto tvrzení má přeci jen trhliny. Může za to model I.D. Buzz, který svým vzhledem jasně vychází z klasického T1 známého jako Bus. Reinkarnace tohoto legendárního vozu jasně sází na tradiční design spolu s moderní technologií. A T1 je rozhodně stejně ikonický vůz jako je Beetle.

Proč tedy u T1 ano a u Brouka ne? To Diess v rozhovoru neupřesnil.