Mercedes-Benz G se kompletně představil začátkem minulého roku a proto se nyní začínají objevovat jeho nejrůznější úpravy. Tou poslední nejzajímavější je dílo od Armored Vehicle Manufacturing, kteří z něj udělali nedobytný trezor.

Jiné pojetí bezpečnosti

Společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing, která se specializuje na pancéřování vozidel všeho druhu od SUV po sedany či velké autobusy. Samotným vozům od značky Mercedes-Benz se věnuje přes 20 let a má s jejich úpravami bohaté zkušenosti.

Mercedes-AMG G 63  po jejich zákroku splňuje balistickou normu CEN 1063 BR6. Díky tomu je schopen ochránit svou posádku před střelbou z pušky či výbuchy hned dvou ručních granátů naráz.

Vůz co překoná vše

Pevnosti vozidla je docíleno použitím kompozitních materiálů. Standardem je kompletní pancéřování prostoru pro posádku, vícevrstvé sklo odolné proti útokům zbraněmi i výbušninami, ochrana baterie vozu a řídící eletkroniky. Zesílení je zavěšení i odpružení kol a nechybí ani run-flat pneumatiky, na nichž je možné pokračovat v jízdě i po jejich průstřelu.

Na přání je možné také přidat celou řadu dalších prvků, mezi kterými je například zesílené obrnění, protipožární systém, soustava výstražných světel, siréna či systém pro komunikaci s okolím. Cena vozu po takovýchto úpravách nebyla zveřejněna.