Před pěti lety bylo možné pod 200 tisíci korun najít hned dvacet modelů vozů. Dnes jsou to jen tři a to dvě Dacie a jedna Škodovka.

Dacia Logan

Dacia Logan patří dlouhodobě mezi velmi oblíbené modely. Startuje s cenou na 189 tisících, za které dostanete například čtyři airbagy, denní svícení LED, či rádce řazení. Pozici nejlevnějšího vozu v ČR si tento vůz drží již šestým rokem a posledních pět let se dokonce jeho cena vůbec nemění.

Dacia Sandero

Za nejlevnější verzi tohoto vozu zaplatíte 196 tisíc. Za ně dostanete čtveřici airbagů, rádce řízení, denní svícení LED. Volit však samozřejmě můžete i vybavenější verze, kde najdete například mlhovky, lakované nárazníky, rádio, dálkový centrál či elektrické ovládání oken. Klimatizace navíc stojí 10 tisíc. S takovou si Dacia drží třetí příčku na žebříčku nejprodávanějších automobilů v ČR.

Škoda Citigo

Třetím mušketýrem je Škoda Citigo, která startuje na 197 tisících. Za ně dostanete třídveřovou verzi, a výbavu Active, která nemá rádio, ani palubní počítač. Za příplatek pak můžete získat například mlhovky, přehrávač či dálkový centrál. Vůz není tak malý jak na první pohled vypadá a za tu cenu rozhodně stojí.