Po necelých dvou letech u BMW se šéfdesignér automobilky Škoda auto stěhuje z BMW k Rolls-Roycu. Tady se stane šéfdesignérem celé značky.

Stěhování

Tradiční britská automobilka patří skupině BMW. Jaké byly důvody tohoto přesunu není přesně známo, oficiální informace hovoří pouze o novinkách na pozicích v rámci celé BMW Group.

Kabaň se tedy stěhuje do Rolls-Roycu a

jeho místo u BMW převezme Domagoj Dukec, které měl na starosti BMW v divizích M a i. Šéfdesignérem celé skupiny pak zůstává Adriant van Hooydonk.

Velká kariéra

Kabaň si udělal své jméno především prací pro Volkswagen, u kterého byl od počátku své kariéry. V rámci studií na Vysoké škole výtvarných uměni v Bratislavě se zúčastnil koncernové designové soutěže, které mu přinesla stáž u Volkswagenu. Díky ní se dostal až na prestižní Royale College of Art, které je považována za jednu z nejlepších designerských škol na světě. Absolvoval jí v roce 1997 jako vůbec první Slovák.

Po studiích zůstal věrný koncernu, kde dostal za úkol navrhnout design chytaného modelu Bugatti Veyron. V devadesátých letech se podílel například i na tvarech Seatu Arosa či Volkswagenu Lupo. Od roku 2003 pracoval pro Audi coby vedoucí oddělení extriéru. Následovala práci pro Škoda Auto na pozici vedoucího designu a v roce 2017 zamířil k BMW Group.