Velké elektrické SUV, autonomní městský vůz či novinka od Mercedesu. Na to všechno nás čeká na nadcházejícím šanghajském autosalonu.

Pořádná dávku luxusu

Šanghajský autosalon je v dnešní době stále důležitější automobilovou výstavou. Letošní ročník se koná v termínu od 16. do 25. dubna a nabídne celou řadu zajímavých novinek.

Infinity zde představí svůj sedan budoucnosti v podobě konceptu Infiniti Qs Inspiration. Ten bude mít minimalistický interiér zabalený do futuristické karoserie, jejíž design navíc naznačí budoucí podobu modelů značky. Nebude chybět ani Lexus, který představí model Lexus LM, kterým by měl být minivan, na který nejsme od tohoto výrobce rozhodně zvyklí.

Elektrické novinky

V Šanghaji se představí také Mercedes s konceptem připravovaného modelu GLB, tedy kompaktního SUV, které by mělo v sériové podobě přijít již na podzim do Frankfurtu.  Mezi dalšími evropskými výrobci bude také Volkswagen s novinkou I.D. Roomz, tedy dalším členem rozrůstající se rodiny elektromobilů. Zatím se bude jednat pouze o studii, ale počítá se také se sériovou výrobou. Jednat by se mělo o velké SUV, které se na čínském trhu začne prodávat od roku 2021.

Krom toho Volkswagen představí další dva SUV modely, kterým VS5, připomínající  Škodu Kamiq a kompaktní VA3, využívající techniku dnešní Jetty určené pro Čínu. Konkurenční Geely bude taktéž přítomné a představí zde GE11, tedy elektrický sedan a SUV kupé Yingyue.