Half 11 je projekt, který se pohybuje na hraně toho co je ještě snesitelné s vozem jako je Porsche 911 dělat a co nikoliv.

911 nebo F1?

911 patří mezi automobily, které někteří považují až za svaté a nelíbí se jim jakékoliv vybočení od originální předlohy. A pak jsou tu ti, kteří si jej s radostí přetvářejí k obrazu svému a dělají s ním doslova psí kusy. Ve většině případů je však dodržován styl, technika i koncepce automobilu. Half 11 proto představuje něco skutečně jedinečného.

Tento vůz totiž kobinuje přední část karoserie Porsche 911 s prostorovým trubkovým rámem, ve kterém je uložen podélně vidlicový osmiválec. Výsledkem je kříženec, který zepředu vypadá jako Posche 911 a zezadu jako starý monopost F1.

Automobil mý bát podle autorů odpovědí na to, co bylo kdysi Porsche a že na konci šedesátých let jeho techniku využívali i třídy motoristického sportu. Navíc Half 11 nezůstane jen u vizualizací, ale měl by skutečně získat reálnou podobu. Základem se má stát podvozek z Porsche 911, který byl zakoupen asi za 10 tisíc Kč. Celkově by mělo být dílo dokončeno během půl až třičtvrtě roku. Zda bude výsledek stejně působivý jako jeho návrh tedy velmi brzy poznáme.