Modernizovaný Transporter je tu v rámci inovací řady T6.

T 6.1

Jako první debutoval Multivan 6.1 a nyní následuje užitkový Transporter 6.1, který se oficiálně představil na veletrhu Bauma v Mnichově. Převzal některé prvky z Multivanu a nabídne širokou paletu karosářských variant. Krom vanu se představuje, jako kombi, pick-up a to s jedním či dvěma páry dveří.

Volkswagen přitom láká na moderní techniku, a proto nehovoří o klasickém faceliftu, ale o něčem víc. Novinkou je například přechod z hydraulického posilovače na elektromechanický, který umožní nové jízdní asistenty jako automatické parkování, aktivní udržování v jízdním pruhu nebo pomocník při couvání s přívěsem. Vůz se dočkal také sledování mrtvého úhlu při couvání, sledování dopravních značek omezujících rychlost.

Celá řada novinek

Standardem jsou ovládaná boční okna, centrální zamykání, osvětlení interiéru úspornými diodami a mnoho dalšího. Změnil se i vnitřek vozu a to hlavně ve znamení praktičnosti vozu. U řidiče se objevila nová zásuvka na 230 V a také nová uzamykatelná schránka. K dispozici je i nový otvor mezi kabinou a nákladním prostorem, kdy pod lavicí spolujezdce může majitel převážet předměty dlouhé až 2,8 metru. A najdeme i nový multimediální systém s integrovanou SIM kartou, díky které vůz umožňuje přístup k celé řadě webových funkcí.

Značka navíc začne nabízet i elektrickou verzi vozu, protože Volkswagen začal spolupracovat se společností ABT, která se specializuje na elektrické úpravy takovýchto vozů. Po jejím zásahu bude mít vůz výkon 82 kW a užitečné zatížení 1,2 tuny s dojezdem 400 kilometrů na jedno nabití.