Bentley v blízké budoucnosti plánuje do své nabídky zařadit sportovní čistokrevný model. Krom něj však uvažuje o dalším velkém SUV.

SUV větší než Bentayga

Bentley, to je automobilka, která byla vždy tak nějak spojována s 24 hodin Le Mans, ovšem v její nabídce sportovní automobil v té pravé podobě, tedy coby roadster či nízké kupé, vlastně nikdy nefiguroval. Výrobci tedy chtějí i nadále vyrábět automobily s vysokým výkonem a v luxusním provedení. Krom nich však automobilka přemýšlí i o dalším SUV, které by bylo ještě větší než aktuální Bentayga.

Automobilka nyní pracuje na konceptech EXP 10 Speed a EXP Speed 6e, které by chtěl přeměnit i na sériové modely, kterými budou čistokrevné sportovní automobily. Bentley se však bude naplno věnovat rozvíjení a rozšiřování své úspěšné řady GT. Britská automobilky ba krom kupé a kabrioletů chtěla rozvíjet své luxusní sedany a limuzínám, ovšem velký potenciál stále vidí ve velkých SUV. Proto uvažuje o modelu větším než aktuální Bentayga.

Elektřinu ne

Pokud by takový automobil skutečně přišel, byl by s největší pravděpodobností zacílen na severoamerický a čínský trh, kde je po velkých SUV největší poptávka. V souvislosti s elektrifikací se má Bentley podle neoficiálních informací změřit na plug-in hybridy, jelikož pohonné systémy elektromobilů nesplňují požadavky současných zákazníků značky. Díky tomu se v dohledné době rozhodně nedočkáme elektrického SUV. Bentley hodlá svou budoucí strategii odhalit již v červenci letošního roku v rámci plánovaných oslav výročí svého založení