Pro Volkswagen je čínský trh velmi důležitý, a jelikož Číňané milují velká SUV, bylo celkem jasné, že Volkswagen v Číně alespoň jeden představí.

Zcela nová SUV

Čína je momentálně doslova přeplněná automobily a v příštích letech by měl být nárůst jejich počtu ještě výraznější než v uplynulých letech. Jen Volkswagen chce na místním trhu zdvojnásobit počet svých nabízených SUV na tomto trhu zdvojnásobit, protože zájem na místním trhu je o tyto vozy obrovský. Proto v rámci své SUV-night konané před Šanghají byly představeny ty nejnovější modely.

Poprvé se tak představila čínská verze modelu T-Cross, která krom prodloužené zádě nabídne také upravenou přední a zadní část. Dále se představil model Teramont X, rodinné SUV SMC Concept či vize SUV-kupé. Třešničkou na dortu, tvořil koncept VW ID Roomz, tedy zcela nové elektrické SUV této německé automobilky.

Ten model by se navíc měl s velkou pravděpodobností představit také na evropském trhu, tedy ve své sériové podobě. Automobil vypadá poměrně dost futuristicky a nabízí také technologii budoucnosti, kde nechybí nejen perfektní konektivita, ale také schopnost autonomní jízdy.