› Volba německého časopisu Auto Bild Allrad zdůrazňuje kompetenci značky ŠKODA v oblasti vozů s pohonem 4×4
› KODIAQ je nejlepším importovaným vozem v kategorii „Terénní vozy a SUV do 35 000 eur“
› OCTAVIA SCOUT zvítězila v hodnocení importovaných vozů ve třídě „Crossovery s pohonem všech kol“
› SUPERB je nejlepším importovaným vozem ve třídě „Osobní vozy s pohonem všech kol do 40 000 eur“

KODIAQ, OCTAVIA SCOUT, SUPERB

Trojnásobný úspěch ve čtenářské anketě „Allradautos des Jahres“ (Automobily 4×4 roku) německého motoristického časopisu Auto Bild Allrad si v letošním ročníku připsala značka ŠKODA. Už podesáté získal renomované ocenění SUPERB 4×4, tentokrát jako nejlepší importovaný vůz v kategorii osobních vozů s pohonem všech kol do 40 000 eur. OCTAVIA SCOUT zvítězila již popáté mezi importovanými vozy v kategorii Crossoverů s pohonem všech kol. KODIAQ 4×4 si zajistil první místo mezi importovanými vozy ve skupině terénních vozů a SUV do 35 000 eur. Velké SUV značky ŠKODA získalo v anketě čtenářů neprodávanějšího evropského časopisu titul mezi importovanými vozy už při svém debutu v roce 2017. Český výrobce automobilů tak pokračuje v dlouholeté sérii úspěchů v této anketě.

Anketa „Allradautos des Jahres“ (Automobily 4×4 roku) se letos konala už po osmnácté. Čtenáři vybírali online své favority od 4. ledna do 1. února 2019 mezi 211 modely v deseti kategoriích. Z oceněných modelů české značky dosáhla s 9,97 % hlasů nejlepšího výsledku vlajková loď SUPERB ve verzi 4×4. Pro model OCTAVIA SCOUT s pohonem všech kol hlasovalo 8,18 % čtenářů. KODIAQ 4×4 přesvědčil 7,80 % všech hlasujících.

Vozy ŠKODA s pohonem všech kol mají dlouhou tradici. První prototypy vyvinula česká automobilka už koncem třicátých let minulého století. Moderní úspěšná historie pohonu všech čtyř kol ve vozech ŠKODA začala v roce 1999 modelem OCTAVIA COMBI 4×4. Od té doby vyrobila ŠKODA více než 700 000 těchto vozů. Stále rostoucí zájem o verze modelů s pohonem všech kol se stal důvodem rozšiřování jejich nabídky v posledních čtyřech letech. ŠKODA dnes nabízí pohon 4×4 pro SUV KAROQ a KODIAQ a také pro modely OCTAVIA a SUPERB.